Sinds kort heb ik zeekraal in mijn tuintje, een ware delicatesse en erg gezond. Zeekraal groeit normaal aan zee. Het beste kun je deze plant dan ook regelmatig zout water geven.  Je kunt deze plant rauw eten, lekker in een salade of als je voorbij de pot loopt, je kunt deze wokken of in een smoothie gebruiken.

Zeekraal bevat veel gezonde voedingsstoffen:

– het bevat veel natrium, kalium en magnesium. Allemaal mineralen die voor ons lichaam onmisbaar zijn voor het goed functioneren van o.a de organen. 
– er zitten erg veel B-vitaminen in zeekraal.
– het bevat ruim vitamine A en C
– het bevat veel fosfor, zwavel, calcium, ijzer, zink, en koper
– het bevat aardig wat vezels
– het bevat drie belangrijke flavonoïde glycosiden : isorhammeline 3-capital O, cyrillide-beta-d-glucoside, en queruleren 3-0-beta-d-glucoside
maar vooral: het bevat jodium. (Niet waar, zeer weinig)

Het is een goede vervanger voor zuivelproducten.

Meer over deze plant kun je lezen op "Zeekraalwijzer"
Lekkere recepten met zeekraal vind je op Allerhande van Albert Heijn

 


Gedreven door perfectie, volmaaktheid (7)